Wij maken social distancing eenvoudig

We moeten samen onze weg zien te vinden in ‘het nieuwe normaal’: de anderhalvemetermaatschappij. De MeyeMotion Beacon – het nieuwste product binnen de MeyeMotion-familie – helpt bij social distancing; door de slimme MeyeMotion-technologie te combineren met een buzzer, een waarschuwingssignaal, zodra verschillende Beacons te dicht bij elkaar in de buurt komen. Het is een praktische tool die onderlinge afstanden meet. Dit kan in veel ondernemingen waarde toevoegen. Van horeca en casino’s tot sportscholen, theaters en grote kantoren met veel bedrijvigheid.

Algemene technische specificaties van de MeyeMotion Beacon-familie

 • Heeft een meetafstand tot 50 meter.
 • Meet 1,5 meter afstand – van neus tot neus! – op 10 centimeter nauwkeurig.
 • De hardware in onze MeyeMotion Tag hebben we aangepast, zodat ‘ie geschikt is voor toepassing in de MeyeMotion Beacon.
 • Voorzien van een Ultra Wide Band tranceiver, Bluetooth transceiver, trilmotor, buzzer en status-LED.
 • De oplaadbare lithium polymeer batterij (700 mAh) heeft – afhankelijk van de instellingen – een levensduur van 12 tot 72 uur.
 • Ingegoten in polyurethaan: de volledig dichte, stekkerloze behuizing is waterdicht en kan makkelijk en snel gereinigd of gedesinfecteerd worden.

Er zijn drie varianten van de MeyeMotion Beacon verkrijgbaar. Bekijk alle specificaties op onze productenpagina, of neem contact op voor meer informatie.

Volledig eigen ontwerp

Bij MeyeMotion werken we al jarenlang met draadloze communicatie en Ultra Wide Band-technologie. Uit ervaring weten wij dat de technologie niet zonder meer toepasbaar is in een tracking device, zoals een social distance-app, met het oog op privacy. Voor de MeyeMotion Beacon hebben wij daarom – zoals voor al onze producten – een eigen ontwerp gerealiseerd, met geoptimaliseerde elektronica en antenne, dat geheel voldoet aan alle privacyregels.

Zo werkt de MeyeMotion Beacon

Geef al jouw medewerkers, klanten en bezoekers bij binnenkomst een MeyeMotion Beacon. Tijdens hun verblijf dragen ze de Beacon bij zich, aan een koord om de nek. Dat is een voordeel: als je een polsbandje gebruikt, heb je – als je uitgaat van 2 armlengtes afstand – namelijk al snel een meetfout van 1 armlengte te pakken. 1,5 meter is verder dan je denkt. Voor de zekerheid begint het apparaatje al te trillen als het binnen 2 meter van een andere Beacon komt. Komen bezoekers binnen elkaars ‘corona comfortzone’ van 1,5 meter? Dan worden alle gebruikers die daarbij betrokken zijn – en dus niet genoeg afstand meer hebben – gewaarschuwd door middel van een geluidssignaal. Of dat nou 2 personen zijn, 20, of 200. Het alarm gaat vanzelf uit zodra de gebruikers weer veilige afstand van elkaar hebben genomen. Bij vertrek leveren ze ‘m weer in.

De MeyeMotion Beacon…

 • Helpt bezoekers binnen jouw onderneming 1,5 meter afstand te laten houden
 • Geeft jouw bezoekers of klanten een veilig gevoel
 • Is een laagdrempelige, praktische en aantrekkelijke gadget die je om je nek draagt
 • Meet tot 10 centimeter nauwkeurig, van neus tot neus, dankzij onze unieke MeyeMotion-technologie
 • Voldoet aan alle privacyregels. De Beacon is namelijk niet gekoppeld aan een persoon

Zonder Beacon geen meting. Om het systeem goed de laten werken – en dus de 1,5 meter afstand optimaal te handhaven – is het van belang dat iedereen in de ruimte of het gebouw een Beacon bij zich draagt. Bovendien werkt de MeyeMotion Beacon totaal onafhankelijk van andere systemen en zonder ‘kastje aan de muur’.

Of ga nog een stap verder…

En hang een MeyeMotion Anchor op in de ruimte waar je meer informatie over wilt. Een Anchor meet gedurende de dag de aanwezigheid van Beacons. Je hebt realtime inzicht in de gegevens, maar je kunt ook ze ook op andere momenten uitlezen, bijvoorbeeld aan het eind van iedere (werk)dag uitlezen. Zo krijg je snel inzicht in ruimtes die risicovol zijn, omdat er veel mensen (te) dicht bij elkaar komen. Jij weet vervolgens precies of je actie moet ondernemen, zoals het invoeren van eenrichtingsverkeer in gangpaden, of het opsplitsen van koffiepauzes.

Indien gewenst kunnen Beacons wél aan een persoon gekoppeld worden, dan is het systeem echter niet meer privacy-ongevoelig. Het is van belang dat iedere gebruiker daar akkoord mee gaat, niet in alle situaties is dat even eenvoudig te realiseren. Wij adviseren jou graag over de mogelijkheden.

Makkelijk schaalbaar

Jij wilt weer écht aan de slag in jouw onderneming. Maar uiteraard wel volgens alle regels van het RIVM. Laat MeyeMotion jou helpen. Wij bieden direct een oplossing om in jouw business invulling te geven aan de 1,5 meter maatschappij. Of je nu 10, 30 of 100 bezoekers, klanten of medewerkers in je gebouw ontvangt: het MeyeMotion-systeem is schaalbaar en aan te passen aan jouw behoeftes. Het is bovendien snel te implementeren; er is geen ingewikkelde IT-infrastructuur nodig.

Aan de slag!

0 Points